Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Απριλίου 2003 10:08

Aventis S.A. : Αύξηση 13% των καθαρών κερδών το α' τρίμηνο

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 13%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Γαλλίας, Aventis S.A., αποτέλεσμα των χαμηλότερων τόκων και των εξόδων διοίκησης, ενώ οι πωλήσεις της υποχώρησαν, εξ αιτίας του ισχυρού ευρώ έναντι του δολαρίου.

Οπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, αναρριχήθηκαν στα 485 εκατ. ευρώ (539 εκατ. δολ.) ή 61 σεντς ανά μετοχή, από 430 εκατ. ευρώ ή 54 σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Μείωση 8,8% εμφάνισαν οι πωλήσεις της Aventis, φθάνοντας στα 3,97 δισ. ευρώ, λόγω του ισχυρού ευρώ έναντι του δολαρίου, αλλά και της μείωσης της ζήτησης των σκευασμάτων για την αλλεργία, Allegra και του αντιπηκτικού του αίματος, Lovenox.

Η διοίκηση της εταιρείας, επανέλαβε την πρόβλεψη για ολόκληρο το έτος. Τον Φεβρουάριο, είχε ανακοινώσει, ότι, οι πωλήσεις της εκτιμάται να σημειώσουν αύξηση το 2003 από 7% έως 9% και τα κέρδη ανά μετοχή από 14% έως 18%.

Επτά αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα καθαρά της κέρδη, κατά μέσον όρο, θα ανέλθουν σε 476 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στα άμεσα σχέδιά της, περιλαμβάνεται η επαναγορά μετοχών αξίας ενός δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ποσόν το οποίο θα αντλήσει από το κεφάλαιο κίνησης.