Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Απριλίου 2003 14:29

Deutsche Bank : Ζημίες 219 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο

ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2003 για την Deutsche Bank, αν και το κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας ανακοίνωσε, δια του προέδρου του Γιόζεφ Ακερμαν, ότι «βλέπει ήδη ενθαρρυντικές ενδείξεις», για αντιστροφή της πτωτικής τάσης των αγορών.

Η μοναδική από τις τέσσερις μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες, που ήταν κερδοφόρα πέρυσι, γνωστοποίησε, ότι, οι καθαρές ζημίες της ανήλθαν σε 219 εκατ. ευρώ το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2003, κάτι το αναμενόμενο, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε στις αρχές της εβδομάδας, ότι, θα προχωρήσει σε διαγραφή αξιών ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Το πρώτο τρίμηνο του 2002, τα κέρδη της Deutsche Bank ήταν 597 εκατ. ευρώ.

Από τις δαπάνες για τη διαγραφή αξιών, τα 500 εκατ. ευρώ σχετίζονται με τη ζημιογόνο ασφαλιστική εταιρεία Gerling, στης οποίας το μετοχικό κεφάλαιο συμμετέχει η γερμανική τράπεζα με ποσοστό 34,5%.

Εκτός από τη γερμανική ασφαλιστική, η Deutsche Βank διευκρίνισε, ότι, θα προχωρήσει σε διαγραφές αξιών συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, που σχετίζονται με άλλες επενδύσεις της, συμπεριλαμβανομένων των συμμετοχών της στο μετοχικό κεφάλαιο της Fiat, της EFG Eurobank στην Ελλάδα, και της γερμανικής MG Technologies. Επιπλέον, θα διαγράψει αξίες ύψους 200 εκατ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιο ιδιωτικών τοποθετήσεων.

Οι ισχυρές επιδόσεις των βασικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Deutsche Bank, σε συνδυασμό με σημαντική μείωση του κόστους, έδωσαν μεγάλη ώθηση στα προ φόρων κέρδη της (κατά 72%, σε 950 εκατ. ευρώ, από 551 εκατ. ευρώ το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2002).