Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 12:41

Στα 68 δισ. ευρώ οι τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο

Στο ποσό των 68 δισ. ευρώ ανερχόταν το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων, Κυπρίων και ξένων, στην Κύπρο τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Μείωση των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες.

Στο ποσό των 68 δισ. ευρώ ανερχόταν το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων, Κυπρίων και ξένων, στην Κύπρο τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Τα 20 δισ. ευρώ ήταν καταθέσεις ξένων, εκ των οποίων περίπου τα 18 δισ. ευρώ ήταν ρωσικές καταθέσεις. Οι καταθέσεις των Κυπρίων ανέρχονταν στα 48 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, μείωση των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες δείχνουν τα στοιχεία της υπηρεσίας JCC. Συγκεκριμένα, προχθές αγοράστηκαν με εγχώριες κάρτες προϊόντα και υπηρεσίες αξίας 4,1 εκατ. ευρώ, ενώ μια εβδομάδα πριν οι αγορές είχε ανέλθει στα 5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια μείωση της τάξεως του 22%.

Οι τράπεζες, οι οποίες θα μείνουν κλειστές μέχρι και την Τρίτη 26 Μαρτίου, παρέχουν μετρητά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και πληρωμής (ΑΤΜ) από 600 έως 1000 ευρώ ημερησίως. «Οι προσπάθειες είναι τα ΑΤΜ να λειτουργούν κανονικά και να ανεφοδιάζουν τον κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών, Μιχάλης Καμμάς.

Πηγή: ΑΜΠΕ