Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2003 09:22

Alpha Bank : 90% αύξηση των κερδών το α' τρίμηνο

Σε 60 εκατ. ευρώ, ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο του 2003, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Alpha Bank, έναντι 32 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 90%.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, αύξηση σημείωσαν και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, φθάνοντας τα 92 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, από 49 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2002.

Τα κέρδη που αφορουον σε καθαρά τραπεζικές δραστηριότητες, σύμφωνα με στοιχεία ανά τομέα δραστηριότητας, ανήλθαν σε 62 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, έναντι 46 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 35%.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα αποτελέσματα αυτά, αντανακλούν τη συνεχιζόμενη βελτίωση της κερδοφορίας, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των δραστηριοτήτων της τράπεζας ανά τομέα εργασιών δικτύου, που συμπεριλαμβάνει τις εργασίες λιανικής τραπεζικής και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σημειώνεται, ότι, στο πλαίσιο περαιτέρω περιορισμού του κόστους, η τράπεζα ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, σύμφωνα με το οποίο 470 άτομα (περίπου 6% του δυναμικού της) θα αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Επίσης, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του δικτύου καταστημάτων, με τη συγχώνευση καταστημάτων σε 50 περιοχές και την παράλληλη ίδρυση 10 νέων.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η συγχώνευση ομοειδών λειτουργιών και η συγκέντρωση όλων των υποστηρικτικών εργασιών στην τράπεζα και τον όμιλο.