Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2003 18:04

ΣΕΤΕ: Θετικές οι αποφάσεις Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης

Θετικές εξελίξεις στην καθολική και θεσμική αναγνώριση της συμβολής του τουρισμού στην εθνική οικονομία χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας & Ανάπτυξης (ΕΣΑΑ) τις οποίες ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου, οι αποφάσεις του ΕΣΑΑ αναδεικνύουν σαφέστατα την σπουδαιότητα και σύνδεση του τουρισμού με ένα ευρύτατο φάσμα παραγωγικών κλάδων της οικονομίας. Η υπό δημιουργία Διυπουργική Επιτροπή, καθώς και οι αποφάσεις για την ίδρυση φορέα μάρκετινγκ και διαφήμισης καθώς και τη δημιουργία του Δορυφόρου Λογαριασμού του ελληνικού τουρισμού, όχι μόνο ικανοποιούν πάγια αιτήματα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και θέτουν τις βάσεις για την μακροπρόθεσμη ορθολογική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΕΤΕ, οι δράσεις αυτές, για να βελτιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητά τους έχουν ανάγκη από μια σειρά υποστηρικτικών μέτρων στο επίπεδο του Αναπτυξιακού Νόμου, της φορολογίας και της αγοράς εργασίας. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αύξηση των επενδύσεων και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.