Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2003 20:21

ΣΕΒ: Oι αποχωρήσεις ή το κλείσιμο επιχειρήσεων θα συνεχιστούν

Στο 18-20% μπορεί να φθάσει η ανεργία, αν δεν ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα οικονομικής πολιτικής, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της ελληνικής βιομηχανίας.

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος τόνισε ότι η προώθηση της επιχειρηματικότητας με την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών και τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία καταστάσεις, όπως της Palco.

Χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την εξαγορά της Παπαστράτος από την Philip Morris, πράγμα που, όπως είπε, δείχνει ότι παρά τα προβλήματα γίνονται ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας ορισμένες φήμες περί ενδεχομένου κλεισίματος της Παπαστράτος από την Philip Morris, ο κ. Κυριακόπουλος είπε ότι θεωρεί μάλλον απίθανο, μια πολυεθνική να διαθέσει πάνω από 370 εκατ. ευρώ για να κλείσει μια εταιρεία στην Ελλάδα.

Ωστόσο, είπε, οι αποχωρήσεις ή το κλείσιμο επιχειρήσεων θα συνεχιστούν, καθώς η Ελλάδα έχει πάψει να είναι χώρα χαμηλού εργατικού κόστους.

«Το σημαντικό είναι» επανέλαβε ο κ. Κυριακόπουλος «να δημιουργούνται νέες».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων