Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2003 20:06

Σημίτης: Λανθασμένη η εκτίμηση για άνοδο της ανεργίας

Λανθασμένες χαρακτήρισε τις εκτιμήσεις για αύξηση της ανεργίας μετά το 2004, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η ανεργία θα συνεχίσει την καθοδική της πορεία, και η μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες εποχή θα είναι καλύτερη από τη σημερινή.

Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη διασφάλισης αυξημένης ροής ξένων επενδύσεων υψηλού τεχνολογικού περιεχόμενου, «οι οποίες δεν θα έρθουν αναζητώντας φθηνά εργατικά χέρια όπως τις περασμένες δεκαετίες». Οι ξένες επενδύσεις θα έρθουν αναζητώντας ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και μεταφορές, σταθερό φορολογικό πλαίσιο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, είπε ο κ. Σημίτης, ο οποίος κάλεσε τους βιομήχανους να κάνουν περισσότερες επενδύσεις, με έμφαση στη δημιουργία υψηλού επιπέδου θέσεων απασχόλησης.

Για τη διεύρυνση της Ε.Ε. υπογράμμισε ότι «ανοίγονται νέοι επενδυτικοί ορίζοντες για τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και νέες προκλήσεις για την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας, καθώς και νέα δεδομένα στην εγχώρια αγορά εργασίας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμμέσως στη διαμάχη των επιχειρηματιών Κουρή-Αθανασούλη, επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα του να καθορίσει αυτός την κυβερνητική ατζέντα.