Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Μαΐου 2003 07:14

Hewlett-Packard : Υπερδιπλάσια κέρδη το β' τρίμηνο της χρήσης

Υπερδιπλάσια κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, ανακοίνωσε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής κομπιούτερ στον κόσμο, Hewlett-Packard, μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας, τον περιορισμό των ζημιών του τμήματος των server, αλλά και την εξαγορά της Compaq Computer Corp. Ανοδικά κινούντο οι μετοχές της.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 659 εκατ. δολ. ή 22 σεντς ανά μετοχή, από 252 εκατ. δολ. ή 13 σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν η εταιρεία δεν είχε εξαγοράσει την Compaq. Οι πωλήσεις της το τρίμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου, σημείωσαν αύξηση 69% φθάνοντας στα 18 δισ. δολ., μετά τη υποχώρηση του δολαρίου και την εξαγορά, στην οποία προχώρησε.

Τα κέρδη για το σύνολο της χρήσης, θα είναι υψηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, ανακοίνωσε η διοίκηση της Hewlett- Packard. Ο επικεφαλής της, Carly Fiorina, περιορίζει τις θέσεις εργασίας, αλλά και την παραγωγή εκείνων των προϊόντων με υψηλό κόστος. Μετά τη συγχώνευση, η εταιρεία θα εξοικονομήσει 3,5 δισ. δολ. από τις ετήσιες δαπάνες της.

Οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 1,38 δολ., ποσοστό 8,1%, φθάνοντας στα 18,43 δολ. η μία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Συνολικά κέρδιζαν 17 σεντς στις 4 μ.μ. στη Ν. Υόρκη, ενώ πέρυσι απώλεσαν ποσοστό 11%.