Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Μαΐου 2003 17:42

Τιτάν: Μέρισμα 0,85 ευρώ για τη χρήση του 2002

Τη διανομή μερίσματος 0,85 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2002 ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Τιτάν. Παράλληλα εγκρίθηκαν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις και οι αμοιβές και αποζημιώσεις των μελών του ΔΣ για τη χρήση του 2002 και καθορίστηκαν οι ιδιότητες των μελών του ΔΣ ως εκτελεστικών, μη εκτελεστικών και ανεξάρτητων μη εκτελεστικών.

Η διοίκηση αναφέρθηκε αναλυτικά στη μειωμένη κατά 72% κερδοφορία του πρώτου τριμήνου, η οποία περιορίστηκε σε 5 εκατ. ευρώ. Η υποχώρηση οφείλεται στην υποτίμηση της αιγυπτιακής λίρας, στην διολίσθηση του δολαρίου και στην άνοδο των τιμών των καυσίμων. Οι πωλήσεις του ομίλου στο πρώτο τρίμηνο του 2003 περιορίστηκαν σε 209 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2002.

Οπως τονίστηκε, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δεν είναι αντιπροσωπευτικά για το σύνολο του έτους, λόγω της εποχικότητας που παρουσιάζει η ζήτηση των προϊόντων του ομίλου. Για το σύνολο της χρήσης υπάρχει αισιοδοξία ότι τα οικονομικά αποτελέσματα θα κυμανθούν στα περυσινά επίπεδα.

Για το 2003 εκτιμάται ότι στην Ελλάδα η ζήτηση θα διατηρηθεί το ίδιο ισχυρή όπως το 2002. Στις ΗΠΑ προσδοκάται ότι οι πωλήσεις στη Φλόριντα θα διατηρηθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα ενώ στη περιοχή των κεντρικών ακτών του Ατλαντικού η υποτονική ζήτηση θα συνεχιστεί. Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη θα εξακολουθήσει η σχετικά ικανοποιητική δυναμική της αγοράς, ενώ στην Αίγυπτο η υπερπροσφορά και η νομισματική αστάθεια θα συνεχίσουν να εμποδίζουν την επίτευξη ικανοποιητικής απόδοσης.