Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Μαΐου 2003 17:54

Πρόστιμα από την Ε.Κ. σε Εμπορικό Δεσμό και Μega Trust-Εγκρίθηκε η εισαγωγή της Revoil

Την επιβολή προστίμων στις εταιρείες Εμπορικό Δεσμό και Μega Trust AΧΕΠΕΥ, καθώς και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή και την εισαγωγή των μετοχών της Revoil στην Παράλληλη του ΧΑ, ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) στη σημερινή της συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ στην εταιρεία Εμπορικός Δεσμός ΑΕ διότι δεν τήρησε υποχρεώσεις των εισηγμένων εταιριών για την εξασφάλιση της διαφάνειας και πληροφόρησης των επενδυτών όσον αφορά αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την οποία τελικά δεν πραγματοποίησε, καθώς και τον μη σχολιασμό δημοσιευμάτων που την αφορούσαν.

Ακόμα, η ΕΚ ενέκρινε την επιβολή προστίμου ύψους 3.000 ευρώ στην εταιρeία Μega Trust ΑΧΕΠΕΥ για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Επίσης το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε:

-Την ανάκληση της χορηγηθείσης άδειας λειτουργίας της εταιρείας ΣΕΛΛΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΠΕΥ κατόπιν σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

-Τον καθορισμό του ύψους του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου για το έτος 2003 στο ποσό των ευρώ 187 εκατ. έναντι 234,8 εκατ. του 2002, καθώς και τον καθορισμό της ελαχίστης εισφοράς των ΕΠΕΥ για το 2003 στο ποσό των 704.328 ευρώ.

-Την τροποποίηση του κανονισμού άυλων τίτλων (ΣΑΤ) ώστε το Κεντρικό Αποθετήριο να αναλάβει και την εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών επί ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Η εκκαθάριση των συναλλαγών επί των συγκεκριμένων ομολόγων θα γίνεται από το αποθετήριο την επομένη της ημέρας που διενεργήθηκε η συναλλαγή (Τ+1).