Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 29 Μαΐου 2003 18:26

Επενδυτική πρόσκληση από τον Καναδό πρωθυπουργό

Τους Ελληνες επιχειρηματίες ενθάρρυνε σήμερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε γεύμα, ο Καναδός πρωθυπουργός Ζαν Κρετιέν, να δραστηριοπιηθούν στον Καναδά, καθώς αποτελεί την έβδομη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Σήμερα τα πλεονεκτήματα μας είναι τεράστια, μετατρέψαμε το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε ισχυρό πλεόνασμα, επεσήμανε ο κ. Κρετιέν, με αποτέλεσμα να έχουμε πέντε χρόνια συνεχώς δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Ο κ. Κρετιέν φρόντισε να τονίσει ότι τα ποσοστά φορολογίας των επιχειρήσεων είναι χαμηλότερα από αυτά στις γειτονικές ΗΠΑ, πράγμα που δημιουργεί ένα αναπτυξιακό επιχειρηματικό κλίμα.

Ο Καναδάς έχει έντονα εξαγωγικό προσανατολισμό, με το 80% της παραγωγής να βασίζεται στο εμπόριο.

Το εμπόριο μεταξύ Ελλάδας-Καναδά ξεπέρασε το 2001 τα 350 εκατ. δολ. Καναδά. Ωστόσο το 2002 μειώθηκε και, σύμφωνα με τον κ. Κρετιέν, πρέπει να γίνουν περισσότερα, ώστε να επιτευχθεί η σαφής προοπτική ανάπτυξης των διμερών εμπορικών σχέσεων.

Σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια του γεύματος απηύθυναν στους επιχειρηματίες τόσο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης όσο και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ