Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2003 16:13

Παρουσίαση της ΟΛΘ ΑΕ στα Σκόπια

Οι προοπτικές του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ)παρουσιάστηκαν από στελέχη της εταιρείας, στη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση έγινε αναφορά στην προωθούμενη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας, που έχει ως στόχο την αξιοποίηση έκτασης περίπου 400 στρεμμάτων (πρώτη και δεύτερη προβλήτα και χώρος όπισθεν αυτών), για τουριστικές και εμπορικές δραστηριότητες.

Για την πραγματοποίηση της παραπάνω επένδυσης η ΟΛΘ ΑΕ θα συστήσει εντός των προσεχών ημερών θυγατρική, μέσω της οποίας θα επενδύσει μέρος των διαθεσίμων της που ανέρχονται σε 40 εκατ. ευρώ και θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή ή θα δημιουργήσει κοινοπραξίες με επενδυτές. Φιλοδοξία της διοίκησης είναι να μετατραπεί ο χώρος σε έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πόλους της ευρύτερης περιοχής.

Οπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, τα προβλεπόμενα για το έτος 2003 έσοδα ανέρχονται σε 45 εκατ. ευρώ και τα αποτελέσματα προ φόρων σε 6,5 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα έσοδα από πωλήσεις υπηρεσιών ανήλθαν στα 9,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων της ΟΛΘ ΑΕ έφθασαν στα 0,6 εκατ, ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7,15% και 12,03% αντιστοίχως, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2002.

Πηγή: ΑΠΕ