Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 14:59

ΥΠΟΙΚ: Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», λαμβάνοντας υπόψη «τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες», αλλά και «έχοντας συναίσθηση και των δυσκολιών του κόσμου», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ερωτηθείς σχετικά με τη φορολογία ακινήτων.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», λαμβάνοντας υπόψη «τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες», αλλά και «έχοντας συναίσθηση και των δυσκολιών του κόσμου», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ερωτηθείς σχετικά με τη φορολογία ακινήτων.

«Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ όλων αυτών των στόχων», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπάρχει νέος φόρος», αλλά προσπάθεια να ενοποιηθούν οι υπάρχοντες «σε έναν ει δυνατόν».

Σε ερώτηση για το αν ισχύει το αφορολόγητο στα 50.000 ευρώ ξεκαθάρισε ότι το οικονομικό επιτελείο δεν έχει καταλήξει ακόμη σε αυτό. Κληθείς ακόμη να σχολιάσει τις επικρίσεις που δέχεται ακόμη και από τη ΝΔ ανέφερε πως «ό,τι είχε να πει το είπε».

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε επίσης ότι στη σημερινή του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δεν συζητήθηκε η φορολογία ακινήτων, αλλά το κόστος στη βιομηχανία, «το πώς θα μπορούσε να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική, όπως ανέφερε, καθώς και το κόστος ενέργειας.