Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2003 11:15

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο : Σύντομα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τον δρόμο προς τη Σοφοκλέους, αναμένεται να πάρει σύντομα το Ταχυδρομικό, είτε αυτόνομα είτε με τη μορφή συνεργασίας με άλλο πιστωτικό ίδρυμα.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις, που έκανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνικών, Χρίστος Βερελής, τονίζοντας, κατηγορηματικά, ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν πρόκειται να πωληθεί σε ιδιωτική τράπεζα.

Σύμφωνα με τον κ. Βερελή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διάλογος για συνεργασία με την Τράπεζα Αττικής και ο διάλογος αυτός αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μηνός, οπότε και θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για συνεργασία έδειξε και η Γενική Τράπεζα, η οποία, όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην παρούσα φάση δεν είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο σχήμα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο, που διαδραματίζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί «την τράπεζα της γειτονιας, στην οποία καταφεύγουν εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπενδυτές».

«Παραλάβαμε», πρόσθεσε ο κ. Βερελής, «μια απαρχαιωμένη δημόσια υπηρεσία και καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει κέρδη της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έχει απορροφήσει την τελευταία τριετία από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο περί τα 250 δισ. δραχμές.