Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2003 12:46

Γ. Αλογοσκούφης : «Κόλαφος» η έκθεση του ΔΝΤ για την κυβέρνηση

«Μια ακόμα έκθεση έγκυρου διεθνούς οργανισμού έρχεται να επιβεβαιώσει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Αδιέξοδα που κατήγγειλε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής στην πρόσφατη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή».

Αυτήν τη δήλωση έκανε ο συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία, συμπληρώνοντας :

«Μετά τις επισημάνσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποτελεί κόλαφο για την κυβερνητική πολιτική».

«Μια εισπρακτική πολιτική που διανθίζεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα, χωρίς να αντιμετωπίζει τις διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας, που οδηγούν σε χαμηλή ανταγωνιστικότητα και ανεργία. Μια πολιτική που επιτείνει τα αδιέξοδα του δημόσιου τομέα».

«Είναι προφανές ότι χρειάζεται μια διαφορετική οικονομική πολιτική. Για τη Νέα Δημοκρατία αυτή η πολιτική δεν ταυτίζεται με την πολιτική που προτείνει το ΔΝΤ. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις επισημάνσεις του είναι σωστές».

«Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι το πρόβλημα της χαμηλής ανταγωνιστικότητας της χώρας δεν είναι πρόβλημα εργατικού κόστους, αλλά είναι πρόβλημα χαμηλής παραγωγικότητας, πρόβλημα ποιότητας, ατελούς λειτουργίας του ανταγωνισμού, ενός ανα-ποτελεσματικού δημόσιου τομέα, ενός αντιφατικού φορολογικού συστήματος».

«Η εισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Ούτε οι προεκλογικές παροχές που ετοιμάζονται μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική βασισμένη στο τρίπτυχο ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, κοινωνική συνοχή. Χρειάζεται η πολιτική που προτείνει η Νέα Δημοκρατία», καταλήγει στη δήλωσή του ο Γ. Αλογοσκούφης.