Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2003 07:02

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, καθώς οι δείκτες σημειώνουν κέρδη για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, σημειώνοντας το πιο παρατεταμένο ράλι από τον Μάρτιο του 2002. Οι μετοχές της Oracle Corp. Japan σημείωναν κέρδη, μετά την ανακοίνωση της μητρικής της εταιρείας στις ΗΠΑ, ότι οι πωλήσεις του τετάρτου τριμήνου θα είναι υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 8.960,68 μονάδες στις 12:46' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης Topix κέρδιζε ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 882,12 μονάδες. Και οι δύο δείκτες σημείωναν κέρδη κάθε εβδομάδα από την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 19 Μαΐου και οδεύουν σε τέτοια επίπεδα ανόδου, τα οποία είχαν να εμφανίσουν από τις 8 Μαρτίου του 2002.

«Οι επενδυτές επιλέγουν τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας, οι οποίες σημειώνουν κέρδη», ανέφερε ο Tetsuo Inoue, ο οποίος διαχειρίζεται 100 εκατ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές, με την UAM Japan Inc., συμπληρώνοντας, ότι όλη η αγορά φαίνεται να παραμένει ανοδική.

Αλλού στην περιφέρεια, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε για τρίτη συνεχή ημέρα. Οι μετοχές της Hynix Semiconductor Inc., της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής memory chips, οδηγούσαν στην άνοδο του 15% των κερδών του δείκτη.

Ολοι οι δείκτες των μετοχών στην Ασία σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ. Κλειστές είναι οι αγορές στις Φιλιππίνες, λόγω εθνικής εορτής.