Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2003 13:50

Συμφωνία Airbus-Korean Air ύψους 2,2 δισ. δολ.

Νέα επιτυχία για την Airbus, η οποία υπέγραψε σήμερα μνημόνιο με την Korean Air για την προμήθεια οκτώ Super Jumbo A-380.

Σε αντίθεση με την ανταγωνίστριά της, αμερικανική Boeing η οποία πλέον βγάζει περισσότερα χρήματα από τα ολοκληρωμένα αμυντικά συστήματα πολεμικών αεροσκαφών, παρά από τις πωλήσεις των πολιτικών αεροσκαφών της, η Airbus έχει προς το παρόν «κλέψει» την παράσταση στο φετινό Air Show στο Παρίσι έχοντας κλείσει την μεγαλύτερη για την ώρα συμφωνία, αυτή με την αεροπορική εταιρία Emirates των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την προμήθεια 41 αεροσκαφών συμπεριλαμβανομένων 21 A-380.

Επιπλέον, σημερινό δημοσίευμα στην ημερησία του Κάταρ αλ-Σαρκ υποστηρίζει ότι η Qatar Airways έχει συμφωνήσει για αγορά 30 αεροσκαφών από την Airbus (η σχετική ανακοίνωση αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας).

Η σημερινή συμφωνία με τις νοτιοκορεατικές αερογραμμές αφορά παραγγελία πέντε αεροσκαφών A-380 και δικαίωμα παραγγελίας (option) άλλων τριών. Το συνολικό ύψος της παραγγελίας ανέρχεται σε 2,2 δισ. δολάρια και η οριστική υπογραφή αναμένεται εντός διμήνου.

Η Korean Air υπέγραψε παράλληλα μνημόνιο για παραγγελία 7 αεροσκαφών B-777 και δύο αεροσκαφών B747-400ERF από τη Boeing.