Πολιτική
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2003 13:43

Δίκη «17Ν» : «Εξαίρετος άνθρωπος» ο Βασίλης Τζωρτζάτος

«Εξαίρετο άνθρωπο» χαρακτήρισε στην κατάθεσή του τον Βασίλη Τζωρτζάτο, ο φίλος του κατηγορουμένου Αντώνης Αναγνωστόπουλος.

Ο μάρτυρας είπε οτι ο Τζωρτζάτος είναι ένα πολιτικοποιημένο άτομο που θεωρεί τον πλουτισμό ανήθικη πράξη. Ο Βασίλης Ξηρός παρεμβαίνοντας στη διαδικασία, επανέφερε το θέμα της κακοποίησης, που υποστηρίζει ότι ο υπέστη ο Βασίλης Τζωρτζάτος.

«Οταν ήμουν στην Ασφάλεια άκουγα από το διπλανό γραφείο να πέφτει ξύλο και έναν να φωνάζει «ωχ μάνα μου». Ενας σγουρομάλλης έμπαινε εκεί που είχαν εμένα και σκούπιζε τα χέρια του τα οποία ήταν ματωμένα. Αυτό έγινε στις 18 Ιουλίου. Οταν γνώρισα τον Τζωρτζάτο εδώ στη φυλακή και άκουσα τη φωνή του, τη γνώρισα αμέσως και κατάλαβα οτι ήταν εκείνος στο διπλανό γραφείο».

Στη συνέχεια κατέθεσε ο κουνιάδος του Βασίλη Τζωρτζάτου Χρήστος Ράπτης ο οποίος είπε ότι απο τις γνώσεις στα ηλεκτρολογικά που έχει ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να κατασκευάζει βόμβες.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση της συντρόφου του Βασίλη Τζωρτζάτου, Βασιλικής Τζογλά η οποία αναφέρθηκε στις συνθήκες που έγινε η σύλληψή του.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων