Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2003 19:13

Στα 3,75 ευρώ ανά μετοχή η τιμή διάθεσης του 33,4% της ΕΧΑΕ

Την απόφασή του να προβεί στη διάθεση του συνόλου των μετοχών κυριότητάς του και κυριότητας της ΔΕΚΑ Α.Ε. στην Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ) Α.Ε. ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Οι μετοχές θα προσφερθούν σε όλους τους υφιστάμενους σήμερα μετόχους της ΕΧΑΕ και κατά το λόγο της συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Η διάθεση των μετοχών του Δημοσίου και της ΔΕΚΑ θα γίνει στην τιμή των 3,75 ευρώ ανά μετοχή.

Η τιμή αυτή θα είναι κοινή για όλους τους μετόχους της ΕΧΑΕ και συνεπάγεται premium 30,66% στο μέσο όρο τιμών κλεισίματος του τελευταίου εξαμήνου (2,87 ευρώ) και 13,64% στο μέσο όρο τιμών κλεισίματος του τελευταίου δωδεκαμήνου (3,30 ευρώ).

Η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών θα γίνει εντός των επομένων 15 εργασίμων ημερών στους επτά τραπεζικoύς ομίλους - μετόχους της ΕΧΑΕ και αφού τηρηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες. Στη συνέχεια και μόλις παρασχεθούν οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές (τόσο της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσο και της αρμόδιας –λόγω προμετόχων- χρηματιστηριακής αρχής του Λουξεμβούργου) και της τήρησης όλων των αναγκαίων διαδικασιών που προβλέπει ο Νόμος, περιλαμβανομένης της προσφοράς μετοχών στους κατόχους προμετόχων, οι επτά τραπεζικοί όμιλοι θα διαθέσουν, μέσω πρόσκλησης, προς όλους όσους εμφανίζονται ως μέτοχοι της ΕΧΑΕ την 20.6.2003, τις μετοχές που τους αναλογούν.

Με τη συναλλαγή αυτή, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το Χρηματιστήριο θα ανήκει στους παράγοντες της αγοράς, ενώ ακυρώνεται κάθε δυνατότητα ελέγχου και παρεμβάσεων του Δημοσίου.