Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2003 15:08

Δύο νέα έργα ανέλαβε η Παντεχνική Α.Ε.

Δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,6 εκατ. ευρώ ανέλαβε να υλοποιήσει η εταιρεία Παντεχνική Α.Ε., η οποία μάλιστα πρόσφατα ξεκίνησε και τις εργασίες της Β΄ φάσης ανάπτυξης του κτιρίου του Διεθνούς Ραδιοτηλεοπτικού Κέντρου (IBC- International Broadcasting Centre) που βρίσκεται στην λεωφόρο Κηφισίας, ακριβώς μπροστά από το ΟΑΚΑ.

Το πρώτο από τα αναληφθέντα έργα αφορά στην επείγουσα αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις της Σίφνου από τις πρόσφατες καταστροφές λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Κύριος του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 2,1 εκατ. ευρώ, είναι η εταιρία Εγνατίας Οδός Α.Ε. και σύμφωνα με την σύμβαση ανάθεσης αυτό θα πρέπει να παραδοθεί από την ανάδοχο Παντεχνική Α.Ε. σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.

Το δεύτερο έργο αφορά στη βελτίωση του οδικού άξονα Νεοχωρίου - Παραμυθιάς - Ελευθεροχωρίου στο νομό Θεσπρωτίας και έχει προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ. Όπως προβλέπει η σύμβαση ανάθεσης που υπέγραψε η Παντεχνική Α.Ε. με την εταιρία Εγνατία Οδός Α.Ε., το εν λόγω έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός πέντε μηνών.

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο διάστημα η Παντεχνική Α.Ε. έχει ξεκινήσει τις εργασίες της Β΄ φάσης ανάπτυξης σε ακόμη ένα ολυμπιακό έργο και συγκεκριμένα σ? αυτό του IBC.

Πρόκειται για το κτίριο που θα στεγάσει τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τον οργανισμό Athens Olympic Broadcasting (ΑΟΒ), ο οποίος θα έχει την ευθύνη συντονισμού - διανομής του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σήματος σε όσα κανάλια έχουν εξασφαλίσει το δικαίωμα αναμετάδοσης εικόνας και ήχου από τους χώρους διεξαγωγής των ολυμπιακών αθλημάτων. Η Παντεχνική ΑΕ έχει αναλάβει τη μελέτη, διαμόρφωση, κατασκευή και - μετά το πέρας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων - αποξήλωση του εσωτερικού του κτιρίου. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 9 εκατ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Παντεχνική Α.Ε. θα έχει την ευθύνη συντήρησης και λειτουργίας του έργου καθ΄ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων.

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Δευτέρα 30 Ιουνίου και ώρα 2.00 μ.μ. η Παντεχνική Α.Ε. θα πραγματοποιήσει την Eτήσια Tακτική Γενική Συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας η διοίκηση θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,08 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2002.