Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2003 16:12

Σε νέες επενδύσεις προχωρά η Goldair Cargo

Σε νέες επενδύσεις προχωρά η Goldair Cargo, εταιρεία διεθνών μεταφορών και υπηρεσιών logistics, όπως ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει την κατασκευή νέων αποθηκευτικών χώρων και ιδιόκτητων γραφείων στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου της Θεσσαλονίκης, συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ. Το ύψος της εν λόγω επένδυσης αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται στις αρχές του φθινοπώρου.

Πέραν αυτού, η εταιρεία στοχεύει και στην ίδρυση διαμεταφορικών εταιρειών στα Βαλκάνια. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ιδρύσει την Goldair Cargo Romania που εδρεύει στο Βουκουρέστι, ενώ αυτό το διάστημα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες εξαγοράς του 51% της ομοειδούς βουλγαρικής εταιρείας Spreed Sped. Με την ολοκλήρωση εντός του 2003 της διαδικασίας στη Σόφια, θα λειτουργεί πλέον η Goldair Gargo Bulgarian, όπως τόνισαν ο διευθύνων σύμβουλος Καλλίνικος Καλλίνικος και ο γενικός διευθυντής Β. Ελλάδας Κώστας Αναγνωστόπουλος.

Σήμερα η Goldair Cargo έχει παρουσία δια αντιπροσώπευσης και στην Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Το 2002 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 13,2 εκατ. ευρώ και το καθαρό προ φόρων αποτέλεσμα σε 298.000 ευρώ.