Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2003 13:18

Ελληνικοί Λευκόλιθοι Α.Ε.: Συνεργασία με UCM Group

Τη συνεργασία ανάμεσα στο διεθνή όμιλο «UCM Group PLC» και την εταιρεία Ελληνικοί Λευκόλιθοι A.Ε. υπέγραψαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δυο εταιρειών κ.κ. Bob Hughes και Δ. Πόρτολος.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η μακροχρόνια όσο και αποδοτική συνεργασία των δυο εταιριών, κατά την οποία η Ελληνικοί Λευκόλιθοι Α.Ε. προμηθεύουν ειδικές ποιότητες καυστικής και διπύρου μαγνησίας στα εργοστάσια της UCM στη Μ. Βρετανία και στις ΗΠΑ, εξελίσσεται τώρα και σε βιομηχανική σύμπραξη με την μεταφορά σημαντικού μέρους της παραγωγής τελικών προϊόντων της UCM στις εγκαταστάσεις της Χαλκιδικής.

Τα πρωτοποριακά αυτά προϊόντα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, με τη χαρακτηριστική ονομασία Electromag και σημαντική προστιθέμενη αξία που θα παράγει και θα διαθέτει η νέα μονάδα για λογαριασμό της Βρετανικής είναι για χρήση στα ηλεκτρικά θερμαντικά στοιχεία τα οποία συναντώνται στις περισσότερες οικιακές συσκευές (βραστήρες, κουζίνες, κλπ).

Σημειώνεται ότι θα υπάρχει από κοινού συμμετοχή στα κέρδη, ενώ η παραγωγή των τελικών προϊόντων βασίζεται στην τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει οι δυο εταιρείες, η μεν Ελληνική Λευκόλιθοι στην παραγωγή των εξειδικευμένων πρώτων υλών, η δε UCM στην ανάπτυξη και επεξεργασία τους, η οποία και είναι διεθνώς κατοχυρωμένη.

Για την παραγωγή του τελικού προϊόντος απαιτείται νέα γραμμή παραγωγής η οποία θα προστεθεί στο ήδη υπάρχον εργοστάσιο παραγωγής πυρίμαχων μαζών της ΕΛ.Λ. στην Χαλκιδική αξιοποιώντας έτσι μέρος της υφιστάμενης υποδομής. Ο προϋπολογισμός της νέας επένδυσης ανέρχεται στα 800 χιλ. ευρώ , και θα χρηματοδοτηθεί 100% από κεφάλαια της «Ελληνικοί Λευκόλιθοι». Οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις, που θα ενσωματωθούν στα μεγέθη της τελευταίας, εκτιμώνται στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ.