Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2003 17:07

Σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση προχωρά η Plias

Στην υλοποίηση επιχειρηματικού με στόχο τη βελτίωση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης και επάρκειας και την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής της θέσης προχωρά η Plias ABEE. Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων.

Συγκεκριμένα, η ενέργεια αφορά σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρείας και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με καταβολή μετρητών ως εξής:

α) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών «από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο», ύψους 2.589.972,20 ευρώ με αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Plias από 0,59 ευρώ σε 0,79 ευρώ, χωρίς όμως μεταβολή του αριθμού των μετοχών,

β) reverse split με ταυτόχρονη μείωση κατά 50% του αριθμού των μετοχών, ώστε το μετοχικό κεφάλαιο να παραμείνει 10.230.390,19 ευρώ (όπως θα διαμορφωθεί από την προηγούμενη αύξηση), διαιρούμενο σε 6.474.930 μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,58 ευρώ η κάθε μία,

γ) μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών κατά το ποσό των 8.287.911,19 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας και διαμόρφωσή του στα 1.942.479 ευρώ, διαιρούμενο σε 6.474.930 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία,

δ) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και με άσκηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων κατά το ποσό των 29.137.185 ευρώ, με την έκδοση 97.123.950 κοινών ανώνυμων μετοχών, με δικαίωμα ψήφου, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μια και τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ. Η αναλογία έκδοσης είναι 15 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές για κάθε μια παλαιά κοινή ανώνυμη μετοχή, που κατέχουν οι παλαιοί μέτοχοι. Οι νέες μετοχές δικαιούνται μέρισμα από τη χρήση του 2003.

Αναφερόμενος στους λόγους που επιβάλλουν την κίνηση αυτή, ο διευθύνων σύμβουλος της Plias Ν. Στελλάκης επεσήμανε ότι η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση «κρίνεται απαραίτητη, διότι αφενός βελτιώνεται αισθητά η εικόνα του ισολογισμού της εταιρείας μας και αφετέρου διαγράφεται σημαντικό ποσό ζημιών, γεγονός που μας επιτρέπει τη διανομή μερίσματος από κερδοφόρες χρήσεις στο μέλλον».

«Παράλληλα», συνέχισε ο κ. Στελλάκης, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 29.137.185 ευρώμε καταβολή μετρητών, κρίνεται απαραίτητη για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εταιρείας μας, τη συνέχιση υλοποίησης επενδύσεων και τον περιορισμό των τραπεζικών μας υποχρεώσεων».

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, και οι ακόλουθες αποφάσεις:

·Εγκρίθηκαν οι ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και οι Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις για την εταιρική χρήση 2002.

·Εγκρίθηκε η πρόταση για αύξηση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας από επτά (7) σε εννέα (9) και η ανάλογη τροποποίηση του Καταστατικού της, καθώς και ο καθορισμός των ανεξάρτητων μελών του Συμβουλίου. Μετά από τις αποφάσεις αυτές, το Διοικητικό Συμβούλιο της PLIAS ΑΒΕΕ απαρτίζεται από τους κ.κ. Χ. Γ. Δαυίδ - μη εκτελεστικό μέλος, Ν. Α. Γιαμάκη – εκτελεστικό μέλος, Ν. Ι. Στελλάκη – εκτελεστικό μέλος, Ν. Χ. Κατσέλη – μη εκτελεστικό μέλος, Δ. Παπουτσάνη – μη εκτελεστικό μέλος, Ν. Σαρρή – ανεξάρτητο μέλος, Ν. Σοφοκλέους – ανεξάρτητο μέλος.

·Εγκρίθηκε πρόταση της εταιρείας για μεταφορά της έδρας της στο Δήμο Αυλίδος Ν. Ευβοίας (περιοχή Ριτσώνας), όπου λειτουργεί Υποκατάστημα της εταιρείας, δεδομένου ότι τα γραφεία της στην έδρα της στην Κάτω Κηφισιά βρίσκονται υπό ανακαίνιση.