Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2003 14:00

Δεν θα διανείμει μέρισμα η Elbisco

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Elbisco A.E. Συμμετοχών στην έδρα της, στο κτίριο ΠΑΛΑΣ στο Κεφαλάρι.

Η συνέλευση ενέκρινε τα θέματα της ημερησίας διάταξης που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, την έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσης 2002, την απαλλαγή των μελών Δ.Σ. και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από κάθε ευθύνη και όρισε ορκωτούς ελεγκτές για τη χρήση 2003.

Ειδικότερα, η συνέλευση αποφάσισε τη μη διανομή μερίσμάτος για τη χρήση 2002 και την μεταφορά του συνόλου των κερδών στα Ίδια Κεφάλαια.

Αποφασίστηκε επίσης η μεταβολή χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων από την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η πλήρης αποπληρωμή (€ 14.200.000) μακροπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας αντί μερικής αποπληρωμής (€ 11.800.000) που αναφερόταν στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας.

Η εταιρεία έλαβε μακροπρόθεσμο δανείο ύψους 1.987.087.308 γιεν Ιαπωνίας από την τράπεζα ΕΤΒΑ για την απόκτηση της εταιρίας ZITO LUKS AD Scopje τον Μάρτιο του 2001.

Η διοίκηση της εταιρείας, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, θεωρεί ότι η απόφαση αυτή είναι προς όφελος των μετόχων και των ομολογιούχων της εταιρείας καθότι μειώνει την δανειακή επιβάρυνση της, καταγράφοντας ταυτόχρονα σημαντικά κέρδη στα αποτελέσματα της. Υπολογίζεται ότι το συνολικό κέρδος από τη λήψη του δανείου μέχρι την αποπληρωμή του θα ανέλθει σε € 3.103.000 από συναλλαγματικές διαφορές ενώ παράλληλα η εταιρία είχε επιπλέον όφελος € 800.000 λόγω του χαμηλότερου επιτοκίου του γιεν σε σχέση με το ευρώ.