Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2003 09:51

Παραδόθηκε η μελέτη για την Τράπεζα Αττικής

Παρουσίαση της μελέτης τους αναφορικά με το μέλλον της Τράπεζας Αττικής πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στην Αθήνα στελέχη της τράπεζας Bank of America ενώπιον των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής τραπέζης.

Ως γνωστόν, η αμερικανική τράπεζα συνέταξε για λογαριασμό της Αττικής (και της έχει ήδη παραδώσει) εξειδικευμένη μελέτη για το επιχειρησιακό μέλλον της και τις διαθέσιμες στρατηγικές της επιλογές, ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικής συμμαχίας με έτερο χρηματο-πιστωτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί για πρώτη φορά το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής μετά την παραλαβή της μελέτης της Bank of America, με σκοπό να συζητήσει τις προτάσεις που αναφέρονται σε αυτήν.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα εκπροσωπούνται όλοι οι μεγάλοι μέτοχοι της τράπεζας (ΤΣΜΕΔΕ 41%, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 19% και Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 18%).

Η επίσημη διαδικασία λήψης απόφασης για την προτιμώμενη επιχειρησιακή πορεία και τις συνεργασίες-συμμαχίες της Τράπεζας Αττικής θα συνεχιστεί με αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του διοικητικού της συμβουλίου, με σκοπό να επιτευχθεί συναίνεση μεταξύ των κυριοτέρων μετόχων της. Ολα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της τραπέζης παραμένουν ανοιχτά.

Στη μελέτη της Bank of America γίνεται μεταξύ άλλων και λόγος για το ενδεχόμενο συγχώνευσης της ελληνικής τράπεζας με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες των προτάσεων της αμερικανικής τράπεζας.

Π.ΚΡ.