Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 08 Ιουλίου 2003 14:52

Αισιόδοξος για την πορεία της αγοράς ο πρόεδρος του Χ.Α.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αισιόδοξος για την πορεία της αγοράς εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Παναγιώτης Αλεξάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έγινε με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του παλιού κτιρίου του Χρηματιστηρίου στην οδό Πεσμαζόγλου 1.

Ο κ. Αλεξάκης τόνισε ότι οι εξελίξεις στα διεθνή χρηματιστήρια σε συνδυασμό με τις εσωτερικές εξελίξεις και τα συνεχή βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών, θα συμβάλλουν στην ακόμη καλύτερη πορεία της αγοράς το προσεχές διάστημα.

Εξάλλου, με βάση τη νέα οδηγία από την Ε.Ε. για τις εισαγωγές των εταιρειών, η διοίκηση του Χρηματιστηρίου εξετάζει επιπρόσθετα κριτήρια με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αφού πλέον και για τις ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις θα ισχύσει το «ευρωπαϊκό διαβατήριο».

Mια ελληνική εταιρεία θα μπορεί, δηλαδή, μετά την απαραίτητη έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να πραγματοποιεί τη διαπραγμάτευση των μετοχών της σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο της Ευρωζώνης επιθυμεί.

Πηγή: AΠΕ