Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 08 Ιουλίου 2003 17:29

Με αρνητικό πρόσημο Dow Jones και Nasdaq

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη κυρίως λόγων των πιέσεων στις μετοχές του τεχνολογικού τομέα.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, καθώς και σε δύο νέες επιχειρηματικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αποθήκευσης δεδομένων EMC θα προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας λογισμικού Legato Systems αντί 1,3 δισεκ. δολ. Η μετοχή της πρώτης υποχωρεί κατά 4,17%.

Παράλληλα, η εταιρεία Yellow ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς της ανταγωνίστριάς της Roadway αντί 966 εκατ. δολ. . Η μετοχή της Yellow σημειώνει σημαντική πτώση κατά 9,31%, ενώ εκείνη της Roadway καταγράφει εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 50%.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Alcoa, του κορυφαίου ομίλου αλουμινίου στον κόσμο, ο οποίος μετά το τέλος της συνεδρίασης θα ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2003.

Στις 17:22 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.181 μονάδες μειωμένος κατά 0,39% και ο Nasdaq στις 1.719,89 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,05%.

Πτωτικά κινείται αυτή την ώρα και το σύνολο των κυριοτέρων χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη.