Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2003 18:22

Ημερίδα για το «νέο πλαίσιο διαφάνειας και ελέγχου στη λειτουργία των αγορών»

Ημερίδα με θέμα το «νέο πλαίσιο διαφάνειας και ελέγχου στη λειτουργία των αγορών» συνδιοργάνωσαν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο Αθηνών, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών.

Την ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του κτηρίου διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, άνοιξε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκης με ομιλία του σχετικά με τη διαφάνεια και τον έλεγχο των αγορών και ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου του ΣΕΒ κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Στ. Θωμαδάκης παρουσίασε το θέμα της «διαφάνειας των αγορών στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση» ενώ ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Παν. Αλεξάκης αναφέρθηκε στο «νέο χρηματιστήριο».

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας μίλησαν ο κ. Στ. Νέστωρ για τους «κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης», ο κ. Ανθ. Θωμόπουλος Γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας για τη «λογιστική τυποποίηση και έλεγχοι» και ο κ. Χρ. Γκόρτσος Γενικός γραμματέας της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών για «τα εταιρικά ομόλογα και τιτλοποιήσεις».

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αλ. Βουσβούνης αναφέρθηκε στις «αρμοδιότητες της κεφαλαιαγοράς», ο Μεσολαβητής Κεφαλαιαγοράς κ. Γιώργος Γιαννισάκης αναφέρθηκε στον «μεσολαβητή της κεφαλαιαγοράς», ο καθηγητής κ. Γιάννης Σχοινάς μίλησε για τους «κώδικες κεφαλαιαγοράς» και ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος για τη «διαχείριση αποθεματικών ασφαλιστικών Ταμείων».