Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2003 16:07

Sex Form: Από 14-28/7 η άσκηση του δικαιώματος στην αύξηση μ/κ

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της βιομηχανίας εσωρούχων Sex Form ορίζεται από την Δευτέρα 14/7/2003 έως και την Δευτέρα 28/7/2003.

Πρόκειται για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 8.786.400 ευρώ με την έκδοση 12.552.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ η κάθε μία, με καταβολή μετρητών, οι οποίες θα διατεθούν με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία τέσσερις νέες κοινές ονομαστικές για κάθε δέκα παλαιές.

Δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση έχουν οι μέτοχοι που ήταν κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 4ης/7/2003.

Τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους λογαριασμούς της μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ., την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους, που συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους.

Επισημαίνεται, ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες τέσσερις εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη άσκησής τους. Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του ΧΑ ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 22ας/7/2003 Τα δικαιώματα που δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησης (δηλαδή έως και την 28/7/2003) παύουν να ισχύουν.

Η άσκηση του δικαιώματος θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias. Για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης οι μέτοχοι θα πρέπει να προσκομίζουν την αστυνομική τους ταυτότητα, την εκτύπωση των στοιχείων Σ.Α.Τ., τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), καθώς και τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης δικαιωμάτων, την οποία θα πρέπει να αναζητήσουν από τον χειριστή του λογαριασμού τους (ή από το Κ.Α.Α. αν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό στο Σ.Α.Τ.).

Με την εγγραφή τους οι μέτοχοι κατά την εξάσκηση των δικαιωμάτων τους θα πρέπει να καταβάλουν την αξία των μετοχών (0,70 ευρώ για κάθε νέα κοινή μετοχή) για τις οποίες εγγράφονται σε ειδικό λογαριασμό, που έχει ανοίξει η εταιρεία στην Εurobank.

Σε περίπτωση μη κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από τους παλαιούς μετόχους, οι τυχόν αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν ελεύθερα κατά την κρίση του δ.σ. της Εταιρείας. Εφόσον, συνεχίζουν να υφίστανται αδιάθετες μετοχές, το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της κάλυψης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13α του Κ.Ν. 2190/1920.

Οι νέες μετοχές που θα προέλθουν από την αύξηση θα έχουν άυλη μορφή και θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσεως 2003.

Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα ανακοινωθεί μέσω του Τύπου.