Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2003 14:02

Αύξηση 1,7% της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάϊο

Επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις περί αντιστροφής των πτωτικών τάσεων, η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα εμφάνισε έντονα σημάδια ανάκαμψης μετά από αρκετούς μήνες πτώσης.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ), ανακοίνωσε αύξηση βιομηχανικής παραγωγής το Μάϊο κατά 1,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, η οποία οφείλεται κυρίως στις «επιδόσεις» παραγωγής των κλάδων ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, χημικών προϊόντων, μεταλλικών προϊόντων και ηλεκτρικών συσκευών.

Η αύξηση του Μαΐου, δεν ήταν όμως δυνατό να αντισταθμίσει την πτώση που είχε προηγηθεί από τις αρχές του έτους με αποτέλεσμα ο μέσος δείκτης στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου να καταγράφει μείωση κατά 1,3%.

Κατακόρυφη πτώση, σημειώθηκε τον Μάϊο στην παραγωγή των ορυχείων. Η αναστολή της λειτουργίας των ορυχείων της Χαλκιδικής και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε ορυχεία της υπόλοιπης χώρας πίεσαν καθοδικά την παραγωγή σε ποσοστό 8,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Στο πεντάμηνο, η παραγωγή των ορυχείων παρουσιάζει μείωση κατά 8,7%.

Αντίθετα, αύξηση κατά 7,9% το Μάιο και κατά 13,9% στο πεντάμηνο κατέγραψε ο δείκτης παραγωγής ηλεκτρισμού-φυσικού αερίου.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων