Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2003 10:38

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της STMicroelectronics NV και της Infineon Technologies AG, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής chip στον κόσμο,Intel Corp., ότι τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο διπλασιάστηκαν και αναμένεται και αύξηση των πωλήσεων αυτήν την περίοδο.

Ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50 κέρδιζε ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στις 2.456,71 μονάδες στις 8:09' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ανοδο 0,4% σημείωνε ο δείκτης Stoxx 600, φθάνοντας στις 209,01 μονάδες.

Η μετοχή της STMicroelectronics NV, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής chip στην Ευρώπη, κέρδιζαν ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 21,11 ευρώ η μία, ενώ της Infineon Technologies AG, της δεύτερης σε μέγεθος του κλάδου, αναρριχήθηκε κατά 3,9%, φθάνοντας στα 11,32 ευρώ η μία.

Η Intel, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 896 εκατ. δολ., από 446 εκατ. δολ. που ήταν ένα χρόνο πριν, ενώ η διοίκησή της εκτιμά, ότι, οι πωλήσεις της το τρίτο τρίμηνο θα κυμανθούν από 6,9 δισ. έως 7.5 δισ. δολ.

Στην Ασία, οι μετοχές της Samsung Electronics Co., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών στον κόσμο, έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 15 μηνών, μετά την ανακοίνωση ότι οι τιμές των τσιπ και των κινητών τηλεφώνων θα αυξηθούν το τρίτο τρίμηνο του έτους.