Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2003 10:44

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Aegon NV, ενώ οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής δικτύων κινητής τηλεφωνίας, Ericsson AB, σημειώνουν κέρδη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά την ανακοίνωση για τις πωλήσεις της, που ήταν υψηλότερες το δεύτερο τρίμηνο, από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50 κέρδιζε ποσοστό 0,1% φθάνοντας στις 2.410,53 μονάδες στις 8:14' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, περιορίζοντας τις απώλειες του 0,8% που εμφάνισε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο δείκτης Stoxx 600 κέρδιζε επίσης ποσοστό 0,1%.

Οι μετοχές της Aegon, της τρίτης σε μέγεθος ασφαλιστικής εταιρείας στην Ευρώπη, σημείωνε κέρδη 1,4%, φθάνοντας στα 10,52 ευρώ η μία.

Η μετοχή της Ericsson κέρδιζε ποσοστό 14%, φθάνοντας στις 10 σουηδικές κορώνες. Οι πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 27,6 δισ. κορώνες και υψηλότερα από τα 27,4 δισ. κορώνες που εκτιμούσαν οικονομικοί αναλυτές.

Η εταιρεία, ανακοίνωσε επίσης ότι τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο θα παραμείνουν στα περίπου ίδια επίπεδα ή θα διαμορφωθούν λίγο χαμηλότερα και πως οι πωλήσεις της θα υποχωρήσουν περισσότερο από ότι στο σύνολο της αγοράς.

Η μετοχή της Nokia, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, υποχωρούσαν σε ποσοστό 2,9%, φθάνοντας στα 12,90 ευρώ η μία, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες του 16%.