Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2003 09:43

Novartis AG : Αύξηση 2,3% των καθαρών κερδών το β' τρίμηνο

Αύξηση 2,3% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο του 2003 τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρώπη, Novartis AG, μετά την αύξηση των πωλήσεων του σκευάσματος κατά της υπέρτασης, Diovan, αλλά και εκείνου κατά της λευχαιμίας, Gleevec.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, ανήλθαν σε 1,32 δισ. δολ. από 1,29 δισ. δολ. που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Τα αποτελέσματα ήταν εντός των προβλέψεων οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανήρχοντο σε 1,31 δισ. δολ.

Οι πωλήσεις της φαρμακοβιομηχανίας αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 19%, φθάνοντας στα 6,2 δισ. δολ.

Οι πωλήσεις του Diovan αυξήθηκαν κατά 35% και του Gleevec σχεδόν διπλασιάστηκαν, βοηθώντας τις υψηλότερες δαπάνες στην έρευνα αγοράς, αλλά και για την απόκτηση νέων προϊόντων. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησής της, η Novartis, θα εμφανίσει αύξηση των κερδών το 2003.

Σε αντίθεση με τις συνθήκες που επικρατούν στις μεγαλύτερες αγορές, οι οποίες συρρικνώνονται, η Novartis διατηρεί την πρόβλεψή της για αύξηση των πωλήσεων των φαρμάκων το 2003.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται επίσης ότι όλες οι επενδύσεις της θα μειωθούν φέτος, ενώ τα λειτουργικά κέρδη και τα καθαρά της κέρδη για το σύνολο της χρήσης, θα υπερβούν εκείνα που είχε εμφανίσει πέρυσι.