Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2003 15:35

Ε.Ε. - Από αύριο νέο πλαίσιο για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες

Τίθεται αύριο σε ισχύ σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης το νέο Κανονιστικό Πλαίσιο για Δίκτυα και Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), το νέο Πλαίσιο αποτελείται από μια σειρά μέτρων δεσμευτικού χαρακτήρα (Οδηγίες, Αποφάσεις), καθώς και από κείμενα χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα (Συστάσεις, Κατευθυντήριες Γραμμές). Οι Οδηγίες, μεταξύ άλλων, ρυθμίζουν θέματα που σχετίζονται με την πρόσβαση σε δίκτυα και υπηρεσίες, την αδειοδότηση, την καθολική υπηρεσία, τον ανταγωνισμό και την προστασία της ιδιωτικής ζωής αναφορικά με τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Με το νέο Πλαίσιο «ενδυναμώνεται ο ρόλος των Εθνικών Ρυθμιστικών Αρχών, οι παρεμβάσεις των οποίων αναμένεται να ασκήσουν καταλυτική επίδραση στην ευρύτερη διάδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών και στην άρση των υφιστάμενων στρεβλώσεων στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, το νέο Πλαίσιο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγκλισης στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της τεχνολογίας των πληροφοριών».