Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2003 10:31

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της BNP Paribas SA, μετά την ανακοίνωσή της ότι οι πωλήσεις της ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και ότι θα προχωρήσει στην επαναγορά μετοχών.

Οι μετοχές της Schneider Electric SA, της μεγαλύτερης εταιρείας που παράγει αποζεύκτες, κινούντο ανοδικά, μετά την αύξηση των καθαρών της κερδών το πρώτο εξάμηνο, τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50 κέρδιζε ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στις 2.450,73 μονάδες στις 8:10' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 0,2%.

Οι μετοχές της BNP αναρριχήθηκαν κατά 2,7%, φθάνοντας στα 47,8 ευρώ η μία. Το δεύτερο τρίμηνο τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 13%, φθάνοντας στα 4,65 δισ. ευρώ (5,3 δισ. δολ.), έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου. Μείωση σε ποσοστό της τάξης του 10% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της τράπεζας, φθάνοντας στα 902 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα των χαμηλότερων εσόδων από την πώληση περιουσιακών της στοιχείων.

Σημειώνεται, ότι, χθες το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, ενέκρινε δαπάνη ύψους δύο δισ. ευρώ για την επαναγορά των μετοχών της, μέχρι το τέλος του 2004.

Οι μετοχές της Schneider κέρδιζαν ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στα 46,54 ευρώ η μία. Το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 190 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης των πωλήσεων στην Ασία. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε κατά μέσον όρο κέρδη 152 εκατ. ευρώ.