Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2003 12:45

Αναμενόμενη η παρέμβαση της Ε.Ε., δηλώνει ο πρόεδρος της Ο.Α.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, Διονύσης Καλόφωνος, την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ως γνωστόν, η Κομισιόν επιχειρεί να θέσει υπό επιτήρηση τη διαδικασία δημιουργίας της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ζητήσει επισήμως από την ελληνική κυβέρνηση το σχετικό σχέδιο νόμου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση στο Reuters του εκπρόσωπου Τύπου της Κομισιόν κ. Ζιλ Γκαντελέ, θα ζητήσει το σxέδιο για τη δημιουργία της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, προκειμένου να εξετάσει εάν αυτό συμφωνεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Flash" ο κ. Καλόφωνος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με το θέμα της Ολυμπιακής, καθώς εμπίπτει στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού.

Ανέφερε επίσης ότι η δημιουργία της ΝΟΑ, θέμα το οποίο θα απασχολήσει το ελληνικό κοινοβούλιο εντός του Αυγούστου, γίνεται με πλήρη διαφάνεια και με όρους αγοράς και νομιμότητας, ενώ το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών είναι σε συνεχή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία έχει ανταλλάξει δεκάδες επιστολές.