Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2003 14:39

Στο ταμπλό του Χ.Α. από αύριο η μετοχή του ΟΛΠ

Αρχίζει αύριο, Παρασκευή 8 Αυγούστου, η διαπραγμάτευση των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης του Οργανισμού είναι <ΟΛΠ> (με λατινικούς χαρακτήρες PPA).

Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας είναι τα 8,80 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε από τους συντονιστές κυρίους αναδόχους βάσει της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών.

Με την ευκαιρία της εισαγωγής του ΟΛΠ στο Χ.Α., η διοίκηση της εταιρείας σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά τους επενδυτές για τη μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν στη δημόσια εγγραφή, που είχε σαν αποτέλεσμα να καλυφθεί η έκδοση πάνω από 16 φορές. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά διατέθηκαν 6.072.000 μετοχές.

Η διοίκηση της εταιρείας διαβεβαιώνει ότι θα εξακολουθήσει να καταβάλλει με συνέπεια κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω κερδοφόρα ανάπτυξη του Οργανισμού δικαιώνοντας τους επενδυτές για την επιλογή τους.

Επίσης, η διοίκηση του ΟΛΠ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι οι μετοχές πιστώθηκαν στις 6 Αυγούστου 2003 στη μερίδα και το Λογαριασμό Αξιών, που τηρεί κάθε δικαιούχος στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσε κατά τη συμμετοχή του στη δημόσια εγγραφή.

Τέλος, η διοίκηση ευχαριστεί για τις υπηρεσίες τους τους συντονιστές κυρίους αναδόχους EFG Eurobank Ergasias και Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, το σύμβουλο έκδοσης Bank of America, καθώς και όλους τους άλλους αναδόχους.