Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Αυγούστου 2003 09:33

Μαθιός Πυρίμαχα: Δύο επιδοτήσεις από το Γ' ΚΠΣ

ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ για χρηματοδότηση από δύο επιδοτούμενα αναπτυξιακά προγράμματα του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης έλαβε η Μαθιός Πυρίμαχα Α.Ε.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Επιτροπής Αξιολόγησης, εγκρίθηκε η ένταξη της εταιρείας στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Ενίσχυση Περιβαλλοντικών Σχεδίων» δράση 2.9.2. α' κύκλος του Επιχειρηματικού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ελληνικό Δημόσιο. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Σκοπός της επιχείρησης είναι η εισαγωγή και η πιστοποίηση συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά EMAS μέσω ειδικού εξοπλισμού που τεκμηριωμένα συμβάλλει στην ικανοποίηση των απαιτήσεων εφαρμογής του κανονισμού.

Τεχνολογικός εκσυγχρονισμός

Επίσης, εγκρίθηκε η υπαγωγή στην ενίσχυση της επιχορήγησης του Ν. 2601/98 της επένδυσης για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό συνολικής παραγωγικής και ενισχυμένης δαπάνης 1.481.449 ευρώ, από την οποία το 35% είναι η επιχορήγηση.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο συνεργασίας της Μαθιός με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εγκρίθηκε επιδοτούμενο πρόγραμμα έρευνας της εταιρείας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ανάπτυξη νέων οργανόφιλων προϊόντων για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκαλούνται από υγρούς υδρογονάνθρακες και τα παράγωγά τους. Την έγκριση για το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 344.936 ευρώ έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας - Πρωτοβουλία Εύρηκα).