Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2003 10:24

MAN AG: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη δευτέρου τριμήνου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ενίσχυση της κερδοφορίας του αναμένει στην επόμενη χρήση ο γερμανικός μηχανολογικός όμιλος MAN AG χάρη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των εργασιών του που ξεκίνησε το 2001.

Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση του γερμανικού ομίλου, ο οποίος κατασκευάζει μεταξύ άλλων φορτηγά, εκτυπωτικές μηχανές και μηχανές πλοίων, αναμένει αύξηση των προ φόρων κερδών ως αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους. Οι πωλήσεις του δεν αναμένεται να σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2003 τα προ φόρων κέρδη της ΜΑΝ υποχώρησαν στα 55 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Η μείωση αυτή ήταν ωστόσο μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχική της τιμή στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης άνοιξε με άνοδο άνω του 5%, ενώ αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 2,96%.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φήμες περί στενότερων σχέσεων μεταξύ της Volkswagen και της ΜΑΝ. Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές που επικαλείται σε πρόσφατο δημοσίευμά της η “Wall Street Journal Europe”, οι δύο πλευρές διεξάγουν προκαταρκτικές συνομιλίες με τη VW να εξετάζει την προοπτική απόκτησης μεριδίου στη ΜΑΝ.