Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2003 11:13

Παράνομη εγκατάσταση αποχρωματισμού πετρελαίου εντόπισε το ΣΔΟΕ

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες, 77.000 λίτρα, που έχουν κατασχεθεί μέχρι σήμερα, εντόπισε σε παράνομη εγκατάσταση αποχρωματισμού πετρελαίου ναυτιλίας, η περιφερειακή διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, μετά από πληροφορίες, οι άνδρες του ΣΔΟΕ εντόπισαν χθες στην περιοχή Ρετσίνα του Πειραιά, επί της οδού Θηβών 30, παράνομη εγκατάσταση αποχρωματισμού πετρελαίου ναυτιλίας, με σκοπό τη διάθεσή του ως πετρέλαιο κίνησης.

Στην παράνομη εγκατάσταση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα συρόμενο βυτίο χωρητικότητας 35.000 λίτρων, που περιείχε 25.000 λίτρα αποχρωματισμένου πετρελαίου ναυτιλίας, δύο υπέργειες μεταλλικές δεξαμενές, χωρητικότητας 50.000 λίτρων η κάθε μία και μία, χωρητικότητας 20.000 λίτρων, που περιείχαν συνολικά 52.000 λίτρα πετρελαίου που προορίζετο για αποχρωματισμό.

Επίσης, στον χώρο της αποθήκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αντλίες κυκλοφορίας με ηλεκτρικό μοτέρ, ένα κομπρεσέρ και ένας μηχανισμός φίλτρων καθαρισμού καυσίμων με ηλεκτροκινητήρα, καθώς επίσης και δεκάδες πλαστικά δοχεία με χημικά υγρά και σάκκοι με υδρασβέστιο, υλικά που χρησιμοποιούνται στον αποχρωματισμό του πετρελαίου.

Εκτιμάται, ότι, πίσω από αυτήν την υπόθεση, υπάρχει κύκλωμα, το οποίο το τελευταίο εξάμηνο επιδιώκει να καρπωθεί τη διαφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης από το πετρέλαιο ναυτιλίας, σε βάρος του δημοσίου.