Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 10:04

ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ : ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2011 ΟΜΙΛΟΥ CRETAFARM:     Η οριακή υποχώρηση των πωλήσεων και του μικτού κέρδους, επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης Τα Οικονομικά Αποτελέσματα του 2011, τα οποία ανακοινώνει σήμερα ...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2011 ΟΜΙΛΟΥ CRETAFARM:

 

 

Η οριακή υποχώρηση των πωλήσεων και του μικτού κέρδους, επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης

Τα Οικονομικά Αποτελέσματα του 2011, τα οποία ανακοινώνει σήμερα η Creta Farms, αντικατοπτρίζουν αφενός την διατήρηση της ηγετικής της θέσης  στην εσωτερική αγορά αλλαντικών και αφετέρου τις δυσκολίες του εγχειρήματος για διεθνή ανάπτυξη της εταιρείας, το οποίο από το τρέχον έτος και μετά αναμένεται να ωριμάσει και να προσθέσει διαφοροποίηση στις συνολικές δραστηριότητες του Ομίλου.

Σε επίπεδο εταιρείας επετεύχθη η διαφύλαξη της ηγετικής της θέσης στην ελληνική αγορά καθώς με συνετή τιμολογιακή πολιτική και παρά την οικονομική κρίση, οι Πωλήσεις διατηρήθηκαν σε σταθερά επίπεδα, καθώς διαμορφώθηκαν στο ποσό των €97,4 εκ., έναντι €99,5 εκ. πέρυσι, σημειώνοντας οριακή πτώση της τάξεως του 2,1%. Το EBITDA ανήλθε στα €10,1 εκατ. ήτοι 10,4% EBITDA margin (έναντι 14,6% το 2010), επιβαρυνόμενο και από έκτακτα έξοδα ύψους €0,9 εκατ. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα, (€ 6 εκατ. έναντι €4,4 το 2010), διαμόρφωσαν τα Κέρδη προ Φόρων σε  €0,2 εκατ.

Σε επίπεδο Ομίλου, το 2011, η εταιρεία συνέχισε το πρόγραμμα επέκτασης της παρουσίας της σε σημαντικά σημεία πώλησης, στις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Ειδικότερα, στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ, τα προϊόντα της εταιρείας βρίσκονται σε μεγάλο αριθμό κεντρικών σημείων πώλησης,. Ομοίως, στην Ισπανία, η εταιρεία εισήλθε στις τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες λιανεμπορικές αλυσίδες της τοπικής αγοράς. Εντούτοις, τα κόστη εισόδου στην αγορά, τα κόστη για τη διαφημιστική προώθηση των προϊόντων και οι απαραίτητες δαπάνες για την ανασυγκρότηση κάποιων από τις θυγατρικές εταιρείες επιβάρυναν σημαντικά τα αποτελέσματα, διαμορφώνοντας το EBITDA σε €3,7 εκατ. έναντι €12,5 εκατ. το 2010 και τα αποτελέσματα προ Φόρων σε ζημία  €8 εκατ.

«Η καινοτόμος προϊοντική στρατηγική και οι επενδύσεις στο εξωτερικό που έγιναν τα προηγούμενα έτη, αναμένεται να αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς από την τρέχουσα χρήση. Μέσα σε μια ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική συγκυρία, η CretaFarms, έχει ήδη προχωρήσει στον εξορθολογισμό των διαδικασιών και τη μείωση των λειτουργικών της δαπανών για την ελληνική αγορά και θα συνεχίσει να επενδύει στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, επιδιώκοντας παράλληλα να αυξήσει την οργανική της κερδοφορία και να μειώσει την μόχλευση  του Ισολογισμού της», δήλωσε με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο κύριος Εμμανουήλ Δομαζάκης, Πρόεδρος της CretaFarms.