Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2003 09:56

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Coca-Cola Τρία Εψιλον

Ο Δώρος Κωνσταντίνου εξελέγη διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Εψιλον Α.Ε. και αναλαμβάνει τη θέση του Irial Finan, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, τόσο από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου όσο και από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή διαδοχή του, ο κ. Finan έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της εταιρείας κατά τους προσεχείς μήνες.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, έχοντας εργασθεί για περισσότερα από 22 χρόνια στον όμιλο της Coca-Cola Τρία Εψιλον, ο κ. Finan συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία του.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Γεώργιος Δαυίδ, δήλωσε σχετικά : «Ο κ. Finan ήταν βασικό στέλεχος της διευθυντικής ομάδας που κατηύθυνε την επιτυχημένη πορεία της Coca-Cola Τρία Εψιλον κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Κατανοούμε την απόφασή του και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον».

Ο κ. Κωνσταντίνου θα αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του ως διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Coca-Cola Τρία Εψιλον.

Μέχρι σήμερα, ο κ. Κωνσταντίνου ήταν διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass A.B.E.E., εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με δραστηριότητες σε 16 χώρες ανά τον κόσμο. H Frigoglass A.B.E.E. είναι από τους κορυφαίους παγκοσμίως κατασκευαστές ψυκτικών θαλάμων (ψυκτικές μονάδες λιανικής πώλησης αναψυκτικών).

Ο κ. Κωνσταντίνου προσελήφθη στην Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. το 1985 και απασχολήθηκε σε σημαντικές θέσεις στην Οικονομική Διεύθυνση. Το 1996 ορίσθηκε γενικός οικονομικός διευθυντής και παρέμεινε στη θέση αυτή έως τον Αύγουστο του 2000, όποτε και εξελέγη διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass A.B.E.E. Αποτέλεσε βασικό στέλεχος του επιτελείου που οδήγησε στην επιτυχή ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δραστηριοτήτων της Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. και της Coca-Cola Beverages plc τον Ιούνιο του 2000. Πριν από την πρόσληψή του στην Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε., ο κ. κ. Κωνσταντίνου εργάσθηκε επί 10 έτη σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία.

Μιλώντας για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ο κ. Δαυίδ είπε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που κάποιος με την εμπειρία και τα προσόντα του κ. Κωνσταντίνου θα υπηρετήσει την εταιρεία μας ως διευθύνων σύμβουλος. Αναμένουμε ότι η επιτυχία της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια θα εξακολουθήσει υπό την ηγεσία του».

Με την εκτεταμένη διεθνή παρουσία της, η Coca-Cola Τρία Εψιλον στηρίζεται στο άριστο επιτελείο των στελεχών της ανά χώρα, τα οποία διευθύνουν τις κατά τόπους δραστηριότητες του Ομίλου σε καθημερινή βάση. Η εμπειρία του κ. Κωνσταντίνου στη διοίκηση ενός ομίλου με παρόμοια δομή και ευρύτητα, καθώς και η γνώση του αντικειμένου της εταιρεία μας, τον κατέστησαν τον ιδανικό υποψήφιο για τη θέση αυτή.

Η Coca-Cola Τρία Εψιλον είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της The Coca-Cola Company παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε 26 χώρες με συνολικό πληθυσμό μεγαλύτερο από 500 εκατομμύρια ανθρώπους. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Αθήνας, του Λονδίνου και της Αυστραλίας. Οι αμερικανικοί αποθετήριοι τίτλοι διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.