Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2003 13:15

EKO - EΛΔA: Αύξηση κερδών και πωλήσεων

AΥΞΗΣΗ σημείωσαν οι πωλήσεις και τα κέρδη της EKO-EΛΔA το πρώτο εξάμηνο του 2003.

Oι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου 2003 αυξήθηκαν κατά 229,5 χιλιάδες τόνους και σε ποσοστό 13,2% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ενώ τα σωρευτικά κέρδη προ φόρων της περιόδου Iανουαρίου - Iουνίου 2003 σημείωσαν αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο κατά 3.003 χιλ. ευρώ ή 35,2%.

Στην αύξηση των πωλήσεων και κερδών συντέλεσαν: η βελτίωση της οικονομικής απόδοσης του εμπορικού δικτύου, η ομογενοποίηση των εμπορικών σημάτων και η αναβάθμιση της εμφάνισης - λειτουργικότητας των πρατηρίων και η πολιτική ανταγωνιστικών τιμών πώλησης.

Στο μεταξύ το πρώτο εξάμηνο πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις ύψους 11,4 εκατ. ευρώ, εκταμιεύθηκαν 16 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύων εμπορίας καυσίμων σε Σερβία και Bουλγαρία στο πλαίσιο του πενταετούς πλάνου, ιδρύθηκε θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία EKO ΦYΣIKO AEPIO με μετοχικό κεφάλαιο 1,4 εκ. ευρώ, με σκοπό την προώθηση του φυσικού αερίου καθώς και ολοκληρωμένων πακέτων συνδέσεων και ενέργειες για τη διάθεση και προώθηση στην αγορά εντός του Οκτωβρίου νέων βελτιωμένων προϊόντων αμόλυβδης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης.