Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2003 13:58

Ανώτατη τιμή σε εμφιαλωμένα με αγορανομική διάταξη

Ανώτατες τιμές πωλήσεις για τα εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά θεσμοθετεί το υπουργείο Ανάπτυξης, σε μια ύστατη προσπάθεια διακράτησης των υπερβολικών ανατιμήσεων που παρατηρούνται σε χώρους, που δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός.

Αγορανομική διάταξη υπέγραψε χθες και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Κίμων Κουλούρης, η οποία απαγορεύει σε αεροδρόμια, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, πλοία, αμαξοστοιχίες, σταθμούς του ΟΣΕ, κινηματογράφους, θέατρα, νοσοκομεία και κλινικές την πώληση νερών και αναψυκτικών σε τιμές ανώτερες από αυτές αναγράφονται που επί της άμεσης συσκευασίας των ειδών αυτών.

Το νέο καθεστώς πρόκειται να ισχύσει από μεθαύριο, Πέμπτη, και κάθε παραβάτης θα υφίσταται κυρώσεις που προβλέπει ο αγορανομικός νόμος.

Σημειώνεται ότι το καθεστώς των ανώτατων τιμών ίσχυσε και κατά το παρελθόν, όμως, μετά από προσφυγές παραγόντων της αγοράς στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καταργήθηκε.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έκρινε σκόπιμο να επαναφέρει σε ισχύ τις ανώτατες τιμές σε νερά και αναψυκτικά, αναμένοντας νέες αντιδράσεις και ενστάσεις από παράγοντες της αγοράς.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων