Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2003 15:11

Δημοφιλής προορισμός η Ελλάδα στους κατοίκους της Κ. Ευρώπης

Από έρευνα που διενεργούν τα γραφεία ΕΟΤ στο εξωτερικό για την τουριστική εικόνα της Ελλάδας, επιβεβαιώνεται η ανάδειξη της χώρας μας στις πρώτες θέσεις των χωρών τουριστικού προορισμού στους κατοίκους της Κεντρικής Ευρώπης.

Σλοβακία: Η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση, ως τουριστικός προορισμός και ακολουθούν Κροατία, Τουρκία, σε δημοσκόπηση του περιοδικού Cestovatel.

Τσεχία: Επισκόπηση του τσέχικου τύπου τον Απρίλιο 2003 κατέταξε την Ελλάδα στην τρίτη θέση προτίμησης των Τσέχων μετά την Κροατία και την Ισπανία.

Πολωνία: Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση, μαζί με τη Γαλλία, σε μέτρηση του Πολωνικού Ινστιτούτου Τουρισμού. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι όμορες χώρες της Πολωνίας, Γερμανία και Τσεχία.

Ουγγαρία: Οι τρεις πρώτες δημοφιλείς χώρες των Ούγγρων είναι Ελλάδα, Ιταλία και Κροατία.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, τέλος, συμμετέχει στην έρευνα που εκτελεί η IRK για λογαριασμό του ETC (European Travel Commission) και σύντομα θα υπάρξουν τα στοιχεία προέλευσης – προορισμού για όλα τα ταξίδια διακοπών 2002, επισκόπηση ταξιδιωτικών ροών, χαρακτηριστικά εισερχόμενου – εξερχόμενου τουρισμού.