Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2003 11:03

Αναγκαία η οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική σύγκλιση

Την αναγκαιότητα κατάρτισης ενός πενταετούς, τουλάχιστον, προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης και οικονομικής σύγκλισης και με χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2010, επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Στο πρόγραμμα αυτό, προσθέτουν, θα πρέπει να ενσωματώνονται οι προοπτικές των τομέων Παιδείας-Ερευνας και Υγείας-Πρόνοιας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο «κορμός» της οικονομικής ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια είναι το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (Γ'ΚΠΣ) και τα ετήσια Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Σε ό,τι αφορά το Γ' ΚΠΣ έχει καταρτιστεί με χρονικό ορίζοντα το 2006, αλλά σύμφωνα με όλα τα δεδομένα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το 2008. Παράλληλα, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των έργων, των δράσεων και των ενεργειών του «τρίτου πακέτου» και μετά την αξιολόγηση θα ακολουθήσει η αναθεώρηση του προγράμματος αυτού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις οικονομικές εξελίξεις.

Κατά συνέπεια, προσθέτουν αρμόδιοι παράγοντες, με την αναθεώρηση του «τρίτου πακέτου», είναι ευκαιρία να καταρτιστεί και το μέσο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα με χρονικό ορίζοντα το 2010.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων