Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2003 15:30

«Οι επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν το πακέτο»

Στη βαρύτατη φορολόγηση των επιχειρήσεων, στην περαιτέρω αύξηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού, στη μεγαλύτερη μείωση των ελληνικών εξαγωγών, σε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, εκτιμά το ΕΒΕΑ ότι θα οδηγήσει η υλοποίηση του κοινωνικού πακέτου που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, Δρακούλη Φουντουκάκο, «θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η εμπλοκή της οικονομίας σε ένα νέο φαύλο κύκλο ελλειμμάτων και παροχών πέρα από τις πραγματικές δυνατότητες και αντοχές της». Ο κ. Φουντουκάκος επεσήμανε επίσης ότι τη μια μέρα η κυβέρνηση δημοσιοποιεί στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο επτάμηνο αυξήθηκε κατά 84% και την επομένη εξήγγειλε κοινωνικό πακέτο ύψους 2,3 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Αρμενάκης, τόνισε ότι «τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, δεν αγγίζουν τα ουσιαστικά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με ευκαιριακές εξαγγελίες».