Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2003 11:23

Θετικό κλίμα στη Σοφοκλέους

ΚΕΡΔΗ καταγράφει κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στο χώρο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Αυτή την ώρα (11:13) ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,80% και βρίσκεται στις 2.156,11 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφθασε μέχρι τις 2.162,73.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα επτά εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 180 σημειώνουν άνοδο, 24 υποχωρούν και 38 παραμένουν αμετάβλητες.

Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών. Οριακές απώλειες καταγράφουν μόνο οι δείκτες χονδρικού εμπορίου και επενδύσεων. Τη μεγαλύτερη άνοδο (1,51%) σημειώνει ο δείκτης ειδών-λύσεων πληροφορικής.

Ο δείκτης των τηλεπικοινωνιών ενισχύεται κατά 1,17% με τον ΟΤΕ να κερδίζει 1,40%. Η Cosmote σημειώνει μικρή άνοδο κατά 0,39%.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Λευτέρης Αντωνακόπουλος δήλωσε χθες προς το πρακτορείο Reuters ότι η Cosmote δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο μάνατζμεντ ή στη χρηματοδότηση της προβληματικής εταιρείας Cosmorom.

Οπως επανέλαβε ο κ. Αντωνακόπουλος, ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει περαιτέρω την Cosmorom και πρώτη προτεραιότητα είναι η μείωση του λειτουργικού της κόστους μέσα από συνομιλίες με τους προμηθευτές και τους πιστωτές της.

Η μετοχή της Vodafone-Panafon ενισχύεται κατά 1,31%. Η διοίκηση της τελευταίας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση σχετικά με τα περί εξαγοράς του ποσοστού της Intracom http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/05/820380.htm . H μετοχή της Intracom σημειώνει άνοδο 0,57%.

Καλή εικόνα παρουσιάζει και ο τραπεζικός κλάδος με τις μετοχές της Εμπορικής και της Alpha Bank να σημειώνουν άνοδο άνω του 1% η κάθε μία.