Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2003 12:08

Νέα τιμή - στόχος για Cosmote – ΔΕΗ από την Εθνική Χρηματιστηριακή

ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ της τιμής στόχου για τη ΔΕΗ προχώρησε η Εθνική Χρηματιστηριακή. Η νέα τιμή στόχος τίθεται στα 20 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η σύσταση παραμένει για αγορά.

Η Εθνική χαρακτηρίζει θετικά τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, και επισημαίνει ότι αυτά ξεπέρασαν τις προβλέψεις της, λόγω των χαμηλότερων χρηματοοικονομικών δαπανών και των υψηλότερων εσόδων από συναλλαγματικές διαφορές.

Όμως, τονίζει το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν προχώρησε σε μείωση του δυναμικού της κατά το εν λόγω τρίμηνο, καθώς και το ότι η Tellas παρέμεινε ζημιογόνος.

Οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ αναμένεται να διαμορφωθούν, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, λίγο κάτω από τον πληθωρισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική ΑΧΕ αναμένει την εμφάνιση ανταγωνισμού για τη ΔΕΗ το 2007, και εκτιμά πως η εταιρεία θα έχει χάσει μέχρι τότε ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 7%.

Νέα τιμή έθεσε και για την Cosmote η Εθνική ΑΧΕ. Η νέα τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 11,70 ευρώ. Παράλληλα διατηρήθηκε και η σύστασης «αγορά» για τη μετοχή της Cosmote. Τη σύστασή της «buy» τη στηρίζει η χρηματιστηριακή στα θετικά αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρείας, σύμφωνα με τα οποία ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 12,9%, ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων ενισχύθηκαν κατά 11,4%.