Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2003 15:44

ΝΔ: Νέα μαύρη τρύπα στο Εθνικό Κτηματολόγιο

O αρμόδιος της ΝΔ του Τομέα ΠΕΧΩΔΕ για το Κτηματολόγιο, Ν. Λέγκας, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στις διαπιστώσεις έρευνας του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Κτηματολόγιο Α.Ε., δήλωσε ότι «περισσεύει το θράσος της υπουργού Βάσως Παπανδρέου όταν για την υπόθεση τολμά από τη Θεσσαλονίκη να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία για καταστροφολογία.

Αν για την κ. Παπανδρέου αποτελεί έκπληξη η ίδρυση ενός Κτηματολογικού Γραφείου μετά από χρόνια στο Πολύκαστρο Κιλκίς, έκπληξη και μάλιστα δυσάρεστη για τον ελληνικό λαό συνεχίζει να αποτελεί η επιβολή προστίμου 20 δισ. από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την υπόθεση, αλλά και το γεγονός ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο συνεχίζει να είναι το μοναδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ακόμη δεν έχει εγκριθεί.

Την έκπληξη αυτή συμπληρώνει σήμερα η έρευνα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Κτηματολόγιο Α.Ε., η οποία κάνει λόγο για υπερβάσεις έως και 40% των δαπανών που είχαν δηλωθεί ότι πληρώθηκαν, για πραγματικές δαπάνες των ετών 1997-1998 ύψους 3,6 δισ. που δηλώθηκαν για 27,6 δισ., για παραβίαση των αρχών της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και διαφάνειας με τη κατάτμηση των δαπανών κατά τη σύναψη των συμβάσεων.

Αν η κ. Παπανδρέου θεωρεί πως η νέα μαύρη τρύπα των 24 δισ. που απεκάλυψε ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συγκαταλέγεται στις εκπλήξεις που θα δοκιμάσει ο ελληνικός λαός, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους και η κυβέρνησή της βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου».